preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

Login
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2023./24. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2023./24. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

 

Priloženi dokumenti:
20230517 092425.jpg

Vozni red
Priloženi dokumenti:
Vozni red za potrebe OS Mahicno.doc

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 453034
Ovaj mjesec: 1494
Ovaj tjedan: 492
Danas: 1

 

 

                  

Raspored informacija i roditeljskih sastanaka

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
ES Newsletter 8 EN pp5 cro.pdf

Župa Mahično

Stranice o Župi koje su napravili
učenici OŠ Mahično

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kušaonica sira
Autor: Renata Sambol, 23. 5. 2018.

U školskoj godini 2017./2018. Hrvatska je započela s provedbom Školske sheme, koja će se provoditi u razdoblju od 1. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2018., a koja objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama. Naša škola rado se priključila tom projektu.


Danas smo se družili  s dvoje agronoma, Nikolom Gržanom i  Bernardom Dražetić. Oni su  kao predstavnici Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe djeci govorili o važnosti mlijeka i sira  za njihov rast i razvoj. Učenici su tako mogli naučiti kako se mlijeko dobije i kako se prerađuje u sir. Nakon  toga učenici su imali prilike kušati tri vrste sira: škripavac, dimljeni sir i obični svježi sir. Kao pravi  kušači  na kraju se sireve i ocijenili školskim ocjena od 1 do 5. Posebno ih se dojmio škripavac, ali zbog čega taj sir škripi pod zubima, to nam je ostala tajna jer svaki proizvođač ima svoju tajnu  u proizvodnji kako napraviti poseban sir. Nismo uspjeli otkriti niti tajnu rupica u siru, ali to ćemo možda u nekom drugom druženju. Ili,učenici će ju jednog dana otkriti sami ako  se zapute mliječnim stazama.

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju