preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Autor: Vlatka Mihalić, 9. 10. 2019.

U ponedjeljak, 7. 10.2019. godine, učenici od 5. do 8. razreda, održali su Projektni dan pod nazivom "Ljubav djeci prije svega". 

 

Društvo naša djeca Karlovac, svake godine tradicionalno organizira manifestaciju pod nazivom Dječji tjedan, te se i ove godine naša škola uključila u obilježavanje ovog važnog događaja. Dječji tjedan obilježava se svake godine u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna održali smo projektni dan "Ljubav djeci prije svega" koji se sastojao od radionica i prezentacije uradaka. Učenici su mogli birati između 5 radionica u kojima su izrađivali srca s porukama odraslima na temu dječjih prava i potreba te golubice mira. U radionicama smo koristili različite tehnike izrada poruka, od rada na računalu do izrade poruka crtanjem, bojanjem, lijepljenjem i rezanjem papira. Poticala se kreativnost, maštovitost i domišljatost učenika. 

Dio izrađenih srca s porukama dijelio se građanima grada Karlovca, u utorak 8.10.2019., s ciljem osvještavanja odraslih o dječjim pravima i potrebama, a drugi dio poruka krasi pano škole. 

Nakon radionica slijedila je prezentacija učeničkih uradaka. Neke od radova možete pogledati ovdje. 

Dio učenika, u pratnji ravnateljice Gorane Simić - Vinski i učiteljice glazbene kulture, Ivane Sečen Bosiljevac, otvorilo je manifestaciju "Dječji tjedan" u gradu Karlovcu sudjelovanjem u pjevačkom zboru. Učenici su se marljivo pripremaili, te im je grad organizirao posjetu slatkovodnom akvariju Aquatici i predstavu "Kata i Nino na putu do škole" u Gradskom kazalištu Zorin Dom.  

 

 

 
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./21. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2020./21. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

Tražilica
 

Croatian Makers
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 343149
Ovaj tjedan: 122

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Mahično / Kalinovac 1C, 47000 Karlovac / os-mahicno.skole.hr / ured@os-mahicno.skole.hr
preskoči na navigaciju