preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

 > Naslovnica
Vijesti

Junacima Pavlove ulice kapa dolje!

Autor: Nikolina Nikolić, 23. 11. 2019.

Učenici 5. - 8. razreda posjetili su naš glavni grad 22. studenoga 2019. kako bi odgledali predstavu Junaci Pavlove ulice te razgledali izložbe i stalne postave Arheološkog i Etnografskog muzeja.

Usprkos štrajku učitelja a budući da su kazališna predstava i posjeti muzejima bili unaprijed dogovoreni, učenici viših razreda otišli su u Zagreb 22. studenoga 2019. zajedno sa svojim učiteljima i ostvarili ciljeve terenske nastave.

Svi zajedno pogledali su predstavu Zagrebačkog kazališta mladih Junaci Pavlove ulice, a potom su učenici 5. i 6. razreda posjetili Arheološki dok su učenici 7. i 8. razreda otišli u Etnografski muzej.

Predstava Junaci Pavlove ulice, nastala prema poznatom dječjem romanu Ferenca Molnara, uprizorena je na daskama ZKM-a u režiji Lee Anastazije Fleger, a glume polaznici dramskog studija Učilišta ZKM-a. Vječne teme odrastanja, dječje sloge i pripadanja, suprotstavljanja nasilju, traženja svoga mjesta u društvu, devastacija mjesta za igru u gradovima koji naglo rastu i borba za ta ista igrališta, u ovoj su predstavi prikazana uz jednostavnu ali efektnu scenografiju i junake - glumce koji prenose poruke i karaktere vrlo snažno i uvjerljivo. 

Odabrani muzeji još jednom su se pokazali kao pun pogodak. Zanimljivi i bogati stalni postavi, uz odlično vodstvo, pravi su doživljaj. Također, u Etnografskom muzeju učenici su sudjelovali u radionici bubnjanja na  djembe bubnju koju vodi Sam Bushara. Dobra koordinacija pokreta, osjećaj za ritam i koncentracija su zalog, a dobra energija i  zabava - rezultati. Pohvaljeni smo kao dobri svirači.

 
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./21. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2020./21. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

Tražilica
 

Croatian Makers
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 343149
Ovaj tjedan: 122

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Mahično / Kalinovac 1C, 47000 Karlovac / os-mahicno.skole.hr / ured@os-mahicno.skole.hr
preskoči na navigaciju