preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

 > Naslovnica
Vijesti

Dabar

Autor: Renata Sambol, 26. 11. 2019.

Ove godine smo se  mi  u razrednoj nastavi prvi puta  uključili u  Dabar.

Dabar je međunarodno natjecanje koje  promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Natjecanje  je osmišljeno kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Rješavanjem takve vrste zadataka  se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

U natjecanju je sudjelovala većina učenika 4.razreda naše škole ,a najbolje rezultate su postigli učenici Petra Fanjek ,Adrijan Vuković i Leonardo Starešinčić. Moramo napomenuti da je konkurencija bila velika jer je sudjelovalo više od 3000 natjecatelja iz cijele Hrvatske.Navedeni učenici su uspjeli uspješno riješiti 5,5 od 12  zadataka.

U natjecanju je sudjelovao i učenik 2.razreda Sergej Starešinčić. Sergej je uspješno riješio zadatke za 2.razred koji i sam pohađa,ali  i zadatke za 4.razred.

U zadacima za 2.razred Sergej je  točno  riješio 10 od 12 zadanih zadataka, a u  zadacima za 4.razred bio je uspješniji i od četvrtaša.Točno je riješio 6 od 12 zadataka.

Ponosni smo na njegov uspjeh .Uspjeh je tim veći jer je to natjecanje u kojem sudjeluju učenici iz cijele Hrvatske i konkurencija je zaista velika.
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./21. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2020./21. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

Tražilica
 

Croatian Makers
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 343149
Ovaj tjedan: 122

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Mahično / Kalinovac 1C, 47000 Karlovac / os-mahicno.skole.hr / ured@os-mahicno.skole.hr
preskoči na navigaciju