preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

 > Naslovnica
Vijesti

100. dan škole proslavljen u našoj školi

Autor: Jasmina Štefan, 10. 3. 2020.

Učenici prvog i trećeg razreda zanimljivim aktivnostima obilježili su 100. dan nastave.

 

U našoj školi stoti dan  nastavne godine obilježen je 6. ožujka 2020. Popraćen je i kao eTwinnig projekt i provodi se u Europi  već niz godina, a u Hrvatskoj šest godina zaredom. Cilj obilježavanja ovog dana je potaknuti učenike i njihove učitelje na planiranje zabavnih i kreativnih aktivnosti kako bi obilježili stoti radni dan. Ovaj nastavni dan u našim učionicama je dan bez udžbenika, ali i dan u kojem se sve aktivnosti provode  kroz igru ostvarujući tako odgojno- obrazovne ishode u skladu s važećim Kurikulumima.

Uzbudljivo je bilo učenicima prvog razreda koji su po prvi puta proslavili sto dana boravka u školi. Učiteljica Katarina Kranjčec za njih je pripremila zanimljive zadatke, tako su naši prvašići dan počeli tjelovježbom i kroz ukupno sto vježbi pripremili tijelo i um za daljnji rad. Sat matematike posvetili su rješavanju 100 metematičkih mozgalica, a na satu Hrvatskog jezika uspješno su sricali i zapisali ukupno sto rima. Za kraj svog stotog dana dobili su diplome za uspješnost i sudjelovanje.

 

Trećaši naše škole  s učiteljicom Jasminom Štefan dan  su započeli matematičkim problemom. Zadatak je bio kombinirajući pisano množenje , zbrajanje i procjenu doći do čarobnog broja 100.
Sat Hrvatskog jezika posvetili su govoru karlovačkog kraja , upoznali značenje 100 neobičnih riječi koje inače ne koriste te ih koristeći digitalni alat WordArt pretvorili u zanimljive vizualne zapise.Za kraj dana tjelesnim izazovima 100  preskakivanja vijače, trčanju na sto metara te 100 dodavanja loptom u timu vedro i aktivno završili su još jedan stoti dan nastavne godine.

  

Kroz sve nevedene aktivnosti naši su učenici razvijali temeljne kompetencije, timskim radom usavršavali socijalne vještine, razvijali stavove i stjecali nova iskustva.
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./21. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2020./21. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

Tražilica
 

Croatian Makers
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 343149
Ovaj tjedan: 122

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Mahično / Kalinovac 1C, 47000 Karlovac / os-mahicno.skole.hr / ured@os-mahicno.skole.hr
preskoči na navigaciju