preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest za roditelje budućih prvašića

Autor: Gorana Simić Vinski, 21. 3. 2020.

S obzirom da smo u školi već proveli predbilježe i da su roditelji dobili termine pregleda kod školske liječnice obavještavam vas da su svi pregledi obustavljeni. Dopis Upravnog odjela za šškolstvo Karlovačke Županije pročitajte pod više.

Poštovane, poštovani,

obavještavamo vas da je od nedjelje 15. ožujka 2020. na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja dostupna obavijest u vezi s upisima učenika u I. razred osnovne škole koju vam šaljemo u nastavku e-poruke;

UPIS UČENIKA U I. RAZRED OŠ

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje, odnosno Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba, dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda.  Upisi u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. provest će se nakon završetka provedbe postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen. U skladu s rokovima iz upute o radu povjerenstava za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta usklađuje se i odobravanje pomoćnika u nastavi.

Nastavno na navedeno, obvezuju se škole i Služba školske medicine da putem web stranica, oglasnih ploča, neposrednih poziva ili na drugi primjeren način obavijeste roditelje o obustavi planiranih aktivnosti vezanih za upise djece u prvi razred osnovne škole. Ova obavijest biti će objavljena i na web stranici Karlovačke županije: www.kazup.hr.

U dogovoru sa školskom medicinom potrebno je naknadno utvrditi novi raspored za provedbu postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred osnovne škole, a o čemu treba roditelje, kao i nadležan upravni odjel u županiji, pravodobno obavijestiti.

Budući da se situacija ubrzano mijenja, kao i upute nadležnih tijela, molimo vas da redovito pratite mrežne stranice MZO na kojima se mogu naći sve važne obavijesti, kao i odgovori na sva postavljena pitanja.


 

S poštovanjem,

Upravni odjel za školstvo

Branka Maradin Keča
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./21. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2020./21. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

Tražilica
 

Croatian Makers
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 343149
Ovaj tjedan: 122

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Mahično / Kalinovac 1C, 47000 Karlovac / os-mahicno.skole.hr / ured@os-mahicno.skole.hr
preskoči na navigaciju