preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

Login
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2021./22. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2021./22. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 383773
Ovaj mjesec: 874
Ovaj tjedan: 406
Danas: 48

 

 

                  

Raspored informacija i roditeljskih sastanaka

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
ES Newsletter 8 EN pp5 cro.pdf

GLOBE

 

Priloženi dokumenti:
Drzavna Smotra i.docx

Župa Mahično

Stranice o Župi koje su napravili
učenici OŠ Mahično

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Početak nastavne godine
Autor: Gorana Simić Vinski, 3. 9. 2020.

Dragi roditelji i učenici,

u nastavku su detaljne upute vezane uz organizaciju nastave te vas molim da ih detaljno proučite zajedno s učenicima i pridržavate ih se. Molim da i dalje pratite našu stranicu jer ćemo sutra objaviti upute vezane uz prvi nastavni dan.

 


Upute za roditelje povezane s organizacijom nastave

U skladu s dokumentom HZJZ i  Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u našoj školi će:

  1. Svaki razred imati svoju učionicu tj. boravit će samo u jednoj učionici iz koje učenici ne smiju izlaziti osim na wc prema protokolu (1. učionica – 3. i 6. a razred, 2. učionica – 1. i 8. razred, 3. učionica – 2. i 6. b razred, 4. učionica – 7.a razred, 5. učionica – 4. i 5. razred te informatička učionica – 7.b razred). Učenici ne dolaze u kontakt s učenicima iz drugih razrednih odjela te se kreću izvan učionice samo koliko je nužno.
  2. Ulazak u školu: 4. odnosno 5. razred te 7. b razred ulaze na bočni ulaz (hol), 1. i 3. razred odnosno 6.a i 8. razred ulaze na glavni ulaz škole, 2. razred odnosno 6. b i 7.a razred ulaze na ulaz kod wc-a.  Prilikom dolaska u školu učenici čekaju pred navedenim ulazom, svaki razred na jednoj strani. Učenici ulaze u školu pod vodstvom učitelja te odlaze na preobuvanje i pranje ruku, svaki razred odvojeno.
  3. Učenici koji nisu putnici ne smiju dolaziti prerano u školu, najviše 10 minuta ranije.
  4. Učenici trebaju izbjegavati gužve i okupljanja.
  5. Prvi dan nastave svi učenici trebaju donijeti papuče i vrećice za papuče koje će ostavljati u školi.
  6. Sve učionice će se redovito provjeravati i dezinficirati kao i wc i ostali prostori škole. Učenici redovito peru ruke tekućom vodom i sapunom.
  7. Prehrana učenika će se organizirati u razredu prema određenom rasporedu.
  8. Većina nastave odvijat će se u blok-satu.
  9. Učenik ne dolazi u školu ukoliko: ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ima izrečenu mjeru samoizolacije ili roditelji imaju saznanja da je dijete zaraženo s COVID-19.
  10. Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete , već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Svaki dan prije odlaska u školu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u školu, a učitelj svakodnevno provjerava.

 

 

Prijevoz djece i učenika (Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19, MZOS)

Za učenike koji se prevoze javnim prijevozom, postupa se skladno Preporukama za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19). Učenicima treba savjetovati izbjegavanje gužvi, okupljanje na stajalištima autobusa, vlaka te češće pranje ruku.

Sukladno navedenim Preporukama, u autobusu je obvezno nošenje maske. U organiziranom prijevozu preporučljivo je razraditi raspored sjedenja djece/učenika pri čemu jedan učenik svakoga dana sjedi na istom mjestu u dolasku i odlasku iz škole.

Učenici iz iste obitelji mogu sjediti jedan do drugoga. Isto tako, poželjno je da učenici istoga razrednoga odjela budu jedni uz druge uz poštivanje epidemioloških mjera. Ako učenici ulaze na više postaja, a pohađaju isti razredni odjel, dobro je predvidjeti mogućnost sjedenja u istom dijelu autobusa.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju