preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

Login
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2021./22. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2021./22. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 387942
Ovaj mjesec: 2409
Ovaj tjedan: 305
Danas: 53

 

 

                  

Raspored informacija i roditeljskih sastanaka

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
ES Newsletter 8 EN pp5 cro.pdf

GLOBE

 

Priloženi dokumenti:
Drzavna Smotra i.docx

Župa Mahično

Stranice o Župi koje su napravili
učenici OŠ Mahično

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
I u našoj je školi Vukovar
Autor: Nikolina Nikolić, 20. 11. 2021.

Tridesetu godišnicu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježili smo u svojoj školi na različite načine, primjereno dobi i emocionalnoj zrelosti učenika. Važno je da se učenici upoznaju s događajima iz 1991. i da uče o povijesti svoje domovine kako bi mogli graditi bolju budućnost. 


          Učenici 1. i 4. razreda PŠ Goršćaki na satu Hrvatskoga jezika gledali su kratki dokumentarni film, razgovarali o Domovinskom ratu, na satu Likovne kulture izradili su  od glinamola vučedolsua glubicu i vodotoranj. Na Satu razrednika izradili su kartonske lampione i sve skupili u svoju kreativnu instalaciju sjećanja "Srce za Vukovar". Svojim su radom i originalnošću pokazali svoje razumijevanje i ljubav prema temi u koju ih je uputila njihova učiteljica Draženka Jančić, kao i suradništvo i međusobnu podršku.  

          Izrazitu likovnu kreativnost pokazali su i učenici 4. razreda matične škole, koji su pod vodstvom uiteljice Branke Grčić izrađivali grafiku vučedolske golubice kartonskim tiskom. Također, polaznici vjeronaučne grupe od 1. do 4. razreda ukrasili su pano svojim vrijednim i kreativnim radovima pod vodstvom vjeroučiteljice Klare Čohan. Svi su učenici od 1. do 4. razreda palili lampione pokraj prozora svojih učionica kako bi odali počast žrtvama i iskazali svoje poštovanje. 

         Učenici 5. razreda na satu Hrvatskoga jezika pogledali su prezentaciju naslovljenu "Djevojčica u plavom kaputiću" koju je pripremila učiteljica Hrvatskoga jezika Nikolina Nikolić. Upoznali su djevojčicu Željku čija je fotografija, u koloni koja se u kataklizmičkim prizorima razorenog Vukovara kreće u daljnju neizvjesnost, obišla svijet. Željka Jurić danas je majka i književnica, a njezina ispovijest o proživljavanjima u ratnom vihoru nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Učenici su, nakon čitanja novinskih članaka i gledanja fotografija te televizijskih priloga uklopljenih u prezentaciju, razgovarali o tome i iskazivali svoje osjećaje i misli. Također, podijelili su i svoja saznjanja i iskustva svojih starijih članova obitelji o proživljavanima u Domovinskom ratu. 

        Učenici 7. b razreda na Satu razrednika bavili su se temom sjećanja na naše stradale hrvatske gradove i žrtve Domovinskog rata. Čitali su o Vukovaru u ratu i miru, važnosti vukovarske borbe i žrtve za cijelu Hrvatsku i razmišljali o porukama mira i slobode. Prezentaciju im je pripremila razednica Ljiljana Panjević. Učenici 7. a na nastavi Likovne kulture izrađivali su golubicu mira u tehnici papir plastika.

         8. a i 8. b razred uključeni su u projekte na eTwinningu "Vukovar - to smo mi" i Vukovar - to ste vi" kojima ih vodi učiteljica Hrvatskoga jezika Nikolina Nikolić. Učenici su istraživali o Blagi Zadri, legendarnom vukovarskom zapovjedniku, a o tome će izraditi i prezentaciju i kviz za ostale učenike koji sudjeluju u projektima. Također, učenica Gabrilela Vuković sudjelovala je u "Večeri poezije i proze" o Vukovaru koja je upriličena 17. 11. u 18.30 na platformi Zoom. "Večer" je bila izrazito dirljiva i puna osjećaja učenika koji su kazivali poetske i prozne tekstove o Vukovaru i Domovinskom ratu. Gabriela je kazivala pjesmu Tanje Belobrajdić "Studeni je". Učenici osmih razreda nastavit će s aktivnostima vezanim uz projekt i tako produbljivati svoje znanje i spoznaje o temi važnoj za razumijevanje naše prošlosti. 

        Učenici svih ostalih razreda na nekom su od nastavnih predmeta obilježili na određeni način ovaj važan praznik. 

        

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju