preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

Login
Udžbenici

 

Popis udžbenika za šk.god. 2018./19. preuzmite ovdje

Napomene:

Kao i prošle školske godine, u šk. god. 2018./19. svi učenici naše Škole dobit će besplatne radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehničku kulturu od Grada Karlovca a učenici čiji su roditelji korisnici Socijalnog programa Grada Karlovca dobit će besplatno cijele komplete (udžbenici + radne bilježnice). Učenici su dužni čuvati i paziti na radne bilježnice odnosno udžbenike jer će ih na kraju školske godine trebati vratiti.

Informatika se uvodi u peti i šesti razred osnovne škole kao obavezan predmet.

Molimo roditelje da obrate pažnju prilikom kupovine udžbenika za Informatiku jer se udžbenici 5., 6., 7. i 8. razreda mijenjaju te godina izdanja udžbenika treba biti 2018. (novo izdanje)

 

Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika-2018..xlsx

Raspored zvona - VELIKI

Ujutro

1. 8.00-8.45
2. 8.50- 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05
7. 13.10 - 13.55

Popodne

1. 13.30 - 14.15
2. 14.20 - 15.05
3. 15.15 - 16.00
4. 16.10 - 16.55
5. 17.00 - 17.45
6. 17.50 - 18.35
7. 18.40 - 19.25

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 246959
Ovaj mjesec: 797
Ovaj tjedan: 24
Danas: 1

 

 

 

                  

Raspored informacija i roditeljskih sastanaka

Župa Mahično

Stranice o Župi koje su napravili
učenici OŠ Mahično

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest roditeljima i učenicima koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja
Autor: Ana Sutlić Lesić, 12. 7. 2017.

Dragi roditelji i učenici,

prenosimo vam obavijest Grada Ozlja o sufinanciranju nabave udžbenika za učenike osnovnih škola i školske prehrane.


Obavještavamo Vas da je Gradsko vijeće Grada Ozlja dana 5. prosinca 2016. godine usvojilo Odluku o socijalnoj skrbi Grada Ozlja i Odluku o sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s područja Grada Ozlja u školskoj godini 2017./18. (''Službeni glasnik'' Grada Ozlja 7/16, http://ozalj.hr/ozalj/wp-content/uploads/2016/12/Broj-7-2016.pdf), kojima je omogućeno financiranje troškova prehrane i sufinanciranje nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava učenicima s prebivalištem na području Grada Ozlja koji su slabijeg socijalnog stanja, ali i svim ostalim učenicima koji pohađaju OŠ Slava Raškaj.

Prema čl. 13. Odluke o socijalnoj skrbi pravo na financiranje troškova prehrane učenika osnovnih škola ostvaruju redoviti učenici osnovnih škola čiji članovi kućanstva ispunjavaju, osim uvjeta iz čl. 5. ove Odluke (prebivalište na području Grada Ozlja), socijalni uvjet iz čl. 7. ili imovinski uvjet iz čl. 8. ove Odluke, koji to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi. Socijalni uvjet ispunjava korisnik ako na temelju izvršnog rješenja nadležnog centra za socijalnu skrb ostvaruje pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, a imovinski uvjet ispunjava korisnik čiji prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva u zadnja tri mjeseca od podnošenja zahtjeva ne prelazi iznos od 1.100,00 kn, s time da u ukupna primanja kućanstva ulaze svi prihodi ostvareni u posljednja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva, uključujući prihode po osnovi rada, mirovine,  prihode ostvarene od imovine i druge prihode domaćinstva, osim osobne invalidnine temeljem Zakona o socijalnoj skrbi, naknade za tjelesno oštećenje, doplatka za pomoć i njegu, doplatka za djecu, stipendije za školovanje učenika ili studenta dok traje redovito školovanje ili studiranje te prava ostvarena temeljem posebnog propisa kojim se uređuju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji.

Za ostvarivanje navedenog prava roditelj djeteta, odnosno djetetov skrbnik ili zakonski zastupnik dužan je podnijeti ispunjen zahtjev (zahtjev prehrana - u privitku), koji sadrži vlastoručno potpisanu izjavu danu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću o članovima zajedničkog domaćinstva i o ispunjavanju uvjeta iz čl. 5., preslike osobnih iskaznica roditelja ili skrbnika, potvrdu škole o redovitom upisu učenika (samo za učenike koji ne pohađaju OŠ Slava Raškaj), te dokaz o ispunjavanju uvjeta iz čl. 7. (rješenje nadležnog centra za socijalnu skrb o utvrđivanju zajamčene minimalne naknade) ili o ispunjavanju uvjeta iz čl. 8. (potvrdu poslodavca ili nadležne porezne uprave o prihodima svih članova domaćinstva isplaćenih u posljednja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva, odnosno potvrdu Zavoda za zapošljavanje ili Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kao dokaz o nezaposlenosti, a za učenike samohranih roditelja i dokaz o statusu samohranog roditelja).

             

Sukladno čl. 16. Odluke o socijalnoj skrbi pravo na financiranje, odnosno sufinanciranje nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava ostvaruju učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, čiji članovi kućanstva, osim općih uvjeta iz čl. 5., ispunjavaju socijalni uvjet iz čl. 7. ili imovinski uvjet iz čl. 8. ove Odluke, ukoliko isto ili slično pravo ne ostvare po drugoj osnovi i koji ne ponavljaju razred. Pravo na financiranje priznaje se u obliku novčane naknade i to za učenike čiji članovi kućanstva ispunjavaju socijalni uvjet iz čl. 7. u visini do 100%, a za učenike čiji članovi kućanstva ispunjavaju imovinski uvjet iz čl. 8. ove Odluke u visini do 80% od ukupnog iznosa cijene potrebnih udžbenika i pripadajućih obveznih nastavnih sredstava za obvezne nastavne predmete za određeni razred s Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih nastavnih sredstava za svaku pojedinu školu, a prema odabiru iz Kataloga obveznih udžbenika i pripadajućih nastavnih sredstava koje je objavilo nadležno Ministarstvo.

Za ostvarivanje navedenog prava roditelj djeteta, odnosno djetetov skrbnik ili zakonski zastupnik dužan je podnijeti ispunjen zahtjev (u privitku: zahtjev – soc. kriterij), koji sadrži vlastoručno potpisanu izjavu danu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću o članovima zajedničkog domaćinstva i o ispunjavanju uvjeta iz čl. 5., presliku osobnih iskaznica roditelja ili skrbnika, potvrdu škole o redovitom upisu učenika (osim za učenike OŠ Slava Raškaj), IBAN račun, te dokaz o ispunjavanju uvjeta iz čl. 7. (rješenje centra za socijalnu skrb o utvrđivanju prava na zajamčenu minimalnu naknadu) ili o ispunjavanju uvjeta iz čl. 8. (potvrdu poslodavca ili nadležne porezne uprave o prihodima svih članova domaćinstva isplaćenih u posljednja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva, odnosno potvrdu Zavoda za zapošljavanje ili Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kao dokaz o nezaposlenosti, a za učenike samohranih roditelja i dokaz o statusu samohranog roditelja). Učenicima koji ostvare pravo na sufinanciranje udžbenika po drugoj osnovi, priznat će se razlika iznosa za nabavu udžbenika najviše do iznosa utvrđenog st. 2.

           

Osim za učenike slabijeg socijalnog stanja, na osnovi Odluke o sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s područja Grada Ozlja u školskoj godini 2017./18., pravo na sufinanciranje nabave udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava ostvaruju učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja i ostali učenici koji pohađaju osnovnu školu na području Grada Ozlja, bez obzira na njihovo prebivalište, koji ne ponavljaju razred i koji isto ili slično pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi. Pravo na sufinanciranje priznaje se u obliku novčane naknade u visini do maksimalno 50% od ukupnog iznosa cijene potrebnih udžbenika i pripadajućih obveznih nastavnih sredstava za obvezne nastavne predmete za određeni razred s Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih nastavnih sredstava za svaku pojedinu školu, a prema odabiru iz Kataloga obveznih udžbenika i pripadajućih nastavnih sredstava, kojeg će objaviti nadležno Ministarstvo  znanosti i obrazovanja.

Za ostvarivanje navedenog prava roditelj djeteta, odnosno djetetov skrbnik ili zakonski zastupnik dužan je podnijeti ispunjen zahtjev (zahtjev ostali učenici – u privitku), koji sadrži vlastoručno potpisanu izjavu danu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da navedeno pravo ne ostvaruje po drugoj osnovi, te uz zahtjev priložiti presliku osobnih iskaznica roditelja ili skrbnika, račun za kupljene udžbenike i pripadajuća dopunska nastavna sredstva i broj IBAN računa. U odnosu na raniju Odluku iz 2016. godine, ne sufinancira se nabava školskog pribora. Podatke o redovitom pohađanju osnovne škole i o obveznim nastavnim predmetima učenika Grad će pribaviti po službenoj dužnosti. Korisnici ovog prava ne mogu biti fizičke osobe koje imaju dospjelu nepodmirenu obvezu prema Gradu osim ako je sukladno posebnim propisima odobrena odgoda plaćanja navedenih obveza, pod uvjetom da se isti pridržavaju rokova plaćanja.

 

Svi navedeni zahtjevi se podnose osobno, elektronskom poštom ili u pisanom obliku na adresu Grada Ozlja, Kurilovac 1, 47280 Ozalj, od 1. kolovoza do 30. rujna 2017. godine te će se po proteku roka odbaciti.

Molimo Vas da sve zainteresirane učenike i roditelje izvijestite o navedenim pravima, a obrasci i obavijesti također će biti javno objavljeni na internetskoj stranici Grada Ozlja www.ozalj.hr.

 

S poštovanjem,                                                                                                                                                                                 

 

 

Sanja Mikšić dipl.iur.

GRAD OZALJ

Voditeljica Odsjeka za opće poslove
i društvene djelatnosti

 

Kurilovac 1

HR-47280 Ozalj

(     +385 47 731-400, kućni 114

fax    +385 47 731-172

* sanja.miksic@ozalj.hr





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju