preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt eTwinninga " 20 dana dobrote " u 2. razredu

Autor: Jasmina Štefan, 17. 12. 2018.

Učenici 2. razreda s učiteljicom Jasminom Štefan uključili su se u projekt eTwinninga pod nazivom „20 dana dobrote“. 

    Navedeni  projekt  je projekt Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono i eTwinninga, a provode ga od 28. studenoga do 21. prosinca 2018.

    U projekt je i ove godine uključeno nekoliko škola iz Republike Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a mi smo jedan od projektnih partnera.

    Cilj projekta je pobuditi u učenicima ljubav i dobrotu te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa.

    Razne aktivnosti tijekom dvadeset dana kod svakog projektnog partnera pa tako i u našoj učionici pripremljene su kao razredni adventski kalendar. Naš advenski kalendar sastoji se od dvadeset ukrašenih patuljaka koji su nastali oblikovanjem  rolica papira.

    Svaki patuljak krije po  jednu poruku. Poruke su vezane za dobra djela te lijepo ponašanje i odnos prema drugima. Svaki dan jedan učenik otvara kalendar, glasno čita zadatak kojeg svi u razredu trebaju izvršiti te tako učiniti dobro djelo. Dobra djela koja su do sada ostvarili već su  pohvalna: pomogli su u kućanskim poslovima, napisali su  prijatelju lijepu  poruku, iznenadili porukom roditelje, primili goste u razred, zagrlili prijatelje u razredu i rekli im zašto su im važni, donirali igračku, oblikovali božićni ukras i poklonili ga štićenicima staračkog doma, nahranili ptice stanarice, razveselili djelatnike škole svojim porukama... 

Dobrih djela bit će i dalje nakon projekta.

  

 

  

  

 

   

 

Po završetku projekta svatko će iza sebe imati mnoštvo učinjenih dobrih djela kojima je dočekao Božić, a svaki učenik će osvijestiti postojanje sebe kao jedne osobe koja uočava potrebe članova svoje zajednice te se u nju nastoji aktivno uključiti i sudjelovati nudeći vlastita „zrnca dobrote“.

Sretne blagdane žele vam učenici 2. razreda i njihova učiteljica Jasmina Štefan. Dijelite i vi s nama zrnca dobrote.
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./21. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2020./21. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

Tražilica
 

Croatian Makers
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 347031
Ovaj mjesec: 1257
Ovaj tjedan: 368
Danas: 131

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Mahično / Kalinovac 1C, 47000 Karlovac / os-mahicno.skole.hr / ured@os-mahicno.skole.hr
preskoči na navigaciju