preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

Login
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2021./22. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2021./22. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 383761
Ovaj mjesec: 862
Ovaj tjedan: 394
Danas: 36

 

 

                  

Raspored informacija i roditeljskih sastanaka

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
ES Newsletter 8 EN pp5 cro.pdf

GLOBE

 

Priloženi dokumenti:
Drzavna Smotra i.docx

Župa Mahično

Stranice o Župi koje su napravili
učenici OŠ Mahično

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
Autor: Ana Sutlić Lesić, 14. 7. 2020.

Poštovani roditelji,

prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu ( NN 116/18)


svim učenicima od 1. do 8. razreda bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete. Učenici će udžbenike dobiti prvog dana nastave.

Državnim proračunom nisu osigurana sredstva za nabavu drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka) nego ih roditelji naručuju i kupuju sami prema popisu u Prilogu.

Grad Karlovac donio je Odluku da će financirati pribor za Tehničku kulturu za  sve učenike predmetne nastave i mapu za Likovnu kulturu za sve učenike od 1. do 8. razreda. Za to je u Proračunu odvojen dodatni iznos od 450 000 kuna. 

Učenici koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, a pohađaju OŠ Mahično, Grad Ozalj će financirati nabavku drugih obrazovnih materijala, na temelju podnesenih zahtjeva prema Gradu Ozlju (uz priložen račun za kupljeni materijal). Za detalje molimo pogledajte sljedeću stranicu: https://ozalj.hr/grad-ozalj/udzbenici-i-pripadajuca-dopunska-nastavna-sredstva/

Učenicima čiji su roditelji korisnici Zajamčene minimalne naknade  Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirat će dio obrazovnog materijala temeljem Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (NN 66/20) i dopisa od 3.7.2020. Detalje molimo pogledajte ovdje:  http://os-mahicno.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1839&mshow=662#mod_news. Preostali obrazovni materijal (odnosi se na radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehničku kulturu) koji nije obuhvaćen nabavom MZO financirat će Grad Karlovac. 

Učenicima čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada Karlovca, iz Proračuna Grada Karlovca financirat će se nabava obrazovnog materijala, odnosno nabava radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu. 

Svim učenicima petih razreda osnovnih škola grada Karlovca osigurat će se geografski atlas.

 

Prema Naputku o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnoga proračuna (NN 46/2019) preuzimanje udžbenika obavlja se prvog dana nastave. Učenici svojim potpisom potvrđuju preuzimanje udžbenika i izjave koju nose roditeljima na potpis. Udžbenike za učenike prvog razreda osnovne škole preuzimaju roditelji. Roditelj ili skrbnik učenika potpisuje izjavu da je preuzeo udžbenike te da će ih na kraju nastavne godine, odnosno i prije isteka nastavne godine u slučaju preseljenja učenika u drugu školu, vratiti u uporabnom stanju. Učenici su obvezni omotati udžbenike i voditi računa o njihovu prijenosu i čuvanju u školi i kod kuće. Zabranjeno je pisati, crtati ili na bilo koji način označavati tekst u udžbenicima koji nisu radnog karaktera. Ako učenici izgube ili zbog nepažljivog postupanja onemoguće ponovno korištenje udžbenika predviđenih za višegodišnje korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika.

 

Molimo Vas da redovito pratite obavijesti na web stranici škole.Priloženi dokumenti:
POPIS_-_DRUGI_OBRAZOVNI_MATERIJALI.xlsx (25.55 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju