preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mahično

Login
Udžbenici

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2021./22. za Matičnu školu preuzmite ovdje

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2021./22. za Područnu školu preuzmite ovdje

 

 

Tražilica
 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 2. 2010.

Ukupno: 387940
Ovaj mjesec: 2407
Ovaj tjedan: 303
Danas: 51

 

 

                  

Raspored informacija i roditeljskih sastanaka

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
ES Newsletter 8 EN pp5 cro.pdf

GLOBE

 

Priloženi dokumenti:
Drzavna Smotra i.docx

Župa Mahično

Stranice o Župi koje su napravili
učenici OŠ Mahično

Novosti i zanimljivosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Još jedan projekt poticanja čitanja u OŠ Mahično: Naša mala knjižnica (NMK)
Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 23. 1. 2019.

Prošlo smo obrazovno razdoblje „putovali“...

 


... učenici 4. razreda razmijenili su međusobno zanimljivosti o državama uključenima u ovaj međunarodni projekt poticanja čitanja – Hrvatskoj, Sloveniji i Litvi (Litvi, a ne blitvi!) – te ih sa svima ostalima podijelili uredivši uz pomoć učiteljice Katarine i knjižničarke Svjetlane panoe u školskoj knjižnici.

Prva stanica našega Čitateljskog vlakića bila je priča Grigora Viteza „O zecu koji se volio smijati“ kojom smo ujedno obilježili završetak Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15 studenog). Četvrtaši  i njihova učiteljica Katarina dobro su se zabavljali slušajući knjižničarku Svjetlanu dok im je pripovijedala priču o Zekanu Dugouhovu, jedinom krilatom zecu na cijeeeeelome svijetu.

 U adventskom ozračju učiteljica Katarina svoje je učenike povela na „Medvjedovanje ili Veliko božićno putovanje medvjeđe obitelji oko svijeta“. Oduševile su ih neobične, šarene i pomalo otkačene ilustracije litavskoga pisca za djecu Kestutisa Kasparavičiusa.

Nakon dulje stanke (pripreme za dolazak sv. Nike i Djeda Mraza, školske priredbe i zimski praznici) ponovno smo nastavili zajedničku čitateljsku pustolovinu. Četvrtašica Anja svoje je prijatelje upoznala s knjigom „Strašna vila u Groznoj šumi“ slovenske autorice Jane Bauer. Pročitavši im priču „Rompus buu“ zaintrigirala ih je za likove vile koja uopće nije strašna i stanovnika šume koja je sve samo ne grozna. Time je pomogla knjižničarki da predstavi nastavak Ježumilinih avantura u knjizi „Strašna vila i divlja zima“. Sasvim prigodno jer konačno nam je stigla zima („Pada snijeg, pada snijeg...)!

Kompozicija našega Čitateljskoga vlakića polako napreduje, a osim učiteljice Katarine i knjižničarke Svjetlane u tomu učenicima pomažu i knjižničari biblibusa Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Mario i Nikola opskrbljujući naš Čitateljski kutić dodatnim primjercima naslova uključenih u projekt NMK.  

Projekt NMK tako je postao jednim u nizu zanimljivih razrednih projekata poticanja čitanja u OŠ Mahično – Svaki tjedan učenik jedan u 4. r. učiteljice Katarine Kranjčec i Sto priča – čitam ti, čitaj mi! u 2. r. učiteljice Jasmine Štefan – a svi oni dijelom školskoga projekta Čitateljski izazov koji ovih dana slavi drugi rođendan! laugh

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju