2019-10-11 14:12:55

Čitanje je zakon!

U Mjesecu školskih knjižnica i Mjesecu hrvatske knjige Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak organiziraju Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole. Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ ove je godine prvi put organizirala gradsku razinu Natjecanja.

 

Naglas su čitali učenici i učenice osnovnih škola s područja Grada Karlovca pred prosudbenim povjerenstvom u sastavu: "putujuća" knjižničarka Nataša Vojnović, srednjoškolska profesorica Hrvatskoga jezika Andreja Pevec i knjižničarka u Knjižnici za mlade Sanja Graša.

Odabrali su šest najuspješnijih natjecatelja od kojih će dvoje predstavljati Grad Karlovac na županijskom Natjecanju 25. listopada u Gradskoj knjižnici „I. G. Kovačić“: Tia Tarbuk iz OŠ Banija u kategoriji od 3. do 5. r. i Niko Cvitičanin iz OŠ Grabrik u kategoriji od 6. do 8. r.

Našu je školu ponosno, samouvjereno i vrlo veselo predstavila petašica Lorena Ivšić, ne samo čitajući izražajno i bez pogreške nego i izjavivši u kameru lokalne televizije zašto misli da je čitanje zakon!

 


Osnovna škola Mahično