2019-11-11 14:27:19

I ove školske godine putujemo čitateljskim vlakićem Naše male knjižnice

Pustolovinu smo započeli s pričom Branke Žodan  „Sjeverac Dječarac i patka selica“. Sasvim prigodno: ovoga prohladnoga jesenskog ponedjeljka obilježili smo Dan hrvatskih knjižnica (11. studenog) i ulazak u drugu polovicu Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15 studenog).

Učenici 3. r. i njihova učiteljica Jasmina dobro su se zabavljali slušajući knjižničarku Svjetlanu dok im je čitala  priču o patki koja je odlučila da više ne želi biti ptica selica nego ptica stanarica.

Koliko je to bila (ne)promišljena odluka i kako je utjecala na cijelu životinjsku zajednicu jedne šume, pročitajte sami ili pitajte naše učenike koji su vrlo strpljivo poslušali ovu poprilično dugačku priču. Stoga su lokomotivi čitateljskoga vlakića zasluženo dodali prve vagone!

S nestrpljenjem čekamo idući sastanak kako bismo čuli zanimljivosti koje će pojedini učenici iznijeti o državama uključenim u ovaj međunarodni projekt poticanja čitanja – Sloveniji i Hrvatskoj. Želite li saznati više o projektu Naša mala knjižnica, zavirite na stranicu nakladničke kuće Ibis grafika koja ga provodi na području Lijepe Naše, a čiji se naslovi nalaze u čitateljskom kutiću naše školske knjižnice.

I na kraju:

Čitamo se!

 


Osnovna škola Mahično