2019-11-19 15:53:53

Karate Kid prvašići

Tjelesna i zdrastvena kultura na malo drugačiji način. U toliko željenoj dvorani! Planirani ishodi ostvareni u potpunosti.

Ponedjeljak su učenici prvog razreda započeli pomalo tužni jer umjesto TJELESNOG učiteljica je rekla prvi sat HRVATSKI, a tada još i MATEMATIKA drugi sat. Nije da oni ne vole ta dva predmeta, ali TJELESNI je ipak trebao biti prvi sat. Ali nakon te početne tuge i nezadovoljstva uslijedilo je veliko veselje.

Novim školskim kombijem i vatrogasnim kombijem (zahvaljujemo i ovim putem dragim vatrogascima koji nam uvijek stoje na raspolaganju i tu su za nas kada ih zatrebamo) uputili smo se prema Borlinu. Naime na Borlinu je dvorana Karate kluba Karlovac 1969 koji je ove godine obilježio velikih 50 godina postojanja.

Što i kako tamo treniraju pokazali su nam treneri Ivan Puklavec i Dino Babić. Zagrijavanje, karate pozdrav, poligon, početni stav, borbeni stav, blokove i još mnogo toga probali su prvašići.

Trener je istaknuo kako je karate borilačka vještina koja prvenstveno služi za samoobranu i nikako se ne smije primjenjivati u školi ili na ulici.

S velikim osmijehom na licu, čokoladicom u ruci i pjesmom u kombiju vratili smo se u školu.

P.S. Rado ćemo ponovno posjetiti Karate klub Karlovac 1969, hvala što su nam dozvolili da budemo njihovi gosti.


Osnovna škola Mahično